Share Button

Ghid pentru a învăța cum să fluieri cu degetele

Share Button

Încă din copilărie fluieratul a fost pentru mulți un mister care s-a menținut și la maturitate. Chiar dacă ești copil, nu e prea târziu să afli tainele fluieratului.

De multe ori fluieratul poate folosi în situații de urgență în care trebuie să atragi atenția înaintea unui pericol (exemplu: traversare) sau când pur și simplu vrei să atenționezi pe cineva și strigătul tău nu e prea auzit.

Sunetul asurzitor pe care-l vei scoate cu ajutorul acestei tehnici de fluierat e foarte posibil să atragă atât complimente, cât și critici pentru cei care stau pe aproape în timp ce o faci. Important e ca la sfârșitul lecției să fii mai bogat: să știi să fluieri!

1. Formează litera A cu degetul mijlociu și arătător de la ambele mâini

2. Trage-ți buzele în spate, îmbrăcând dinții cu ele. Până vei afla cât de mult trebuie să faci asta vei încerca de câteva ori bune să fluieri.

3. Acum, proba cea mai grea: limba. Folosindu-ți degete în formă de A, împinge limba încet în gură și vârful ar trebui să fie îndreptat în jos. În final ar trebui să ai o limbă curbată în interior. Degetele n-ar trebui să intre decât pe un singur sfert în gură.

4. Cel mai simplu pas: suflă! Fii atent însă la variațiile care apar în funcție de mișcările tale: cum ții limba, buzele și degetele. Explorând aceste mișcări, vei ajunge ca în final să îi surzești pe toți cu fluierul tău.

Sursa foto: brightside.me

Leave a Reply