Share Button

Greșeli de etichetă pe care ar trebui să le eviți

Share Button

Eticheta este un element foarte des întâlnit în ziua de astăzi. Practic, eticheta este un gest mic, un detaliu, care face oamenii să creadă foarte multe despre tine. De exemplu, poți fi judecat în funcție de orice faci, precum dezechiparea de pălărie atunci când intri în casa cuiva, sau modul în care îți scoți iubita în oraș; dacă îi ții sau nu geanta.

Uneori miturile se răspândesc mai repede decât regulile reale ale bunelor maniere așa că noi am găsit câteva greșeli de etichetă pe care mulți le fac.

Uscarea umbrelei

În loc s-o lași deschisă să se scurgă pe podea, ar trebui să o pui într-un loc special pentru umbrele.

Politețea în cuplu

Chiar dacă ai auzit că ești un gentleman dacă îi ții geanta fetei cu care ieși în oraș, asta e o greșeală.

Ce să porți acasă

Chiar dacă mulți ar spune ”pijamalele se poartă în casă”, ei bine, ele sunt doar destinate somnului. Atunci când stai pur și simplu acasă, ar trebui să porți haine de casă.

Pălăria în casă

Pălăria sau orice îți acoperă capul, atunci când intri într-o casă, ar trebui dată jos. Chiar dacă gazda te încurajează s-o păstrezi, tu știi deja ce să faci.

Refacerea machiajului

În public îți poți aranja doar părul, însă machiajul trebuie pus la punct într-o toaletă

Picioarele in public

Așa cum este confortabil este o poziție ce merită încercată acasă, în timp ce, la bibliotecă sau în alte locuri populate ar trebui să-ți ții picioarele lipite

Atunci când ești invitat la cină

Ai fi tentat să spui că nota de plată se împarte, dar, de fapt, cel ce invită plătește întreaga consumație.

Geanta într-o cafenea

Atunci când bei o cafea în oraș, geanta nu va sta niciodată pe un alt scaun sau pe genunchii tăi, ci în spatele scaunului sau pe un suport special.

Atunci când ești la dietă și ți se oferă mâncare

Dacă ai fi tentat să refuzi din prima și să te scuzi, recomandat este să accepți oferta zâmbind, să servești cu măsură și să lași mâncare în farfurie.

Apelurile telefonice în timpul unei întâlniri

Dacă ești tentat să folosești telefonul în timpul unei întâlniri, folosește-l doar când e vorba de ceva foarte important.

Plasarea tacâmurilor când ai terminat de mâncat

În limbajul ospătarilor, plasarea tacâmurilor în formă de x pe farfurie înseamnă nemulțumire. Dacă ți le plasezi ca imaginea din dreapta va fi mult mai bine.

Folosirea unei pungi de shopping

Indicat e să nu o faci zilnic, ci doar atunci când faci cumpărături.

Adresarea unui tânăr pe care nu-l cunoști personal și e din afara familiei

Deși ai fi tentat să-i spui prenumele, cel mai bine e să folosești ”domnișorul” sau ”domnul” alături de numele lui de familie.

Intrarea în camera copilului tău

Deși probabil nu face ceva prea important mai niciodată, cel mai bine este să bați la ușă înainte să intri. Oferă-i respect indiferent de vârstă și va face la fel când va crește mare.

Sursa foto: brightside.me

Leave a Reply