Share Button

Invinge cancerul! Alimente pe care să le incluzi în dieta ta care previn și vindecă boala secolului

Share Button

Cancerul este boala secolului cazurile apar la vârste din ce în ce mai fragede. Pentru că de multe ori analizele regulate nu sunt suficiente, o idee bună ar fi să incluzi în dieta zilnică alimente care previn cancerul și reduc șansa de dezvoltare a tumorilor și a celulelor canceroase.

Simptomele cancerului variază în funcție de stadiu și forma în care se află, așa că, pe lângă analizele periodice pe care le faci, ar fi bine să introduci încet-încet următoarele alimente în alimentația ta.

Legume verzi – conțin antioxidanți care restricționează creșterea celulelor canceroase de anumite tipuri. Recomandate sunt semințele de muștar, napi, spanac, varză și salată.

Turmeric – curcumina din compoziția lui a demonstrat într-un studiu realizat de American Society că reduce riscul anumitor tipuri de tumori canceroase.

Grapefruit – ucide celulele canceroase și metastaza prin conținutul mare de antioxidantul numit ”resveratrol”, găsit în special în grapefruitul roșu. Dacă consumi grapefruit roșu și vin vei avea în corp cantitatea perfectă de ”resveratrol”.

Roșii – conțin ”lycopene”, un alt antixodant care ajută în lupta cu cancerul. Este în special recomandat bărbaților pentru că efectele cele mai mari ale acestui antioxidant au fost demonstrate asupra cancerului la prostată.

Ceai verde – antioxidanții din ceaiul verde ajută la protejarea celulelor sănătoase de la îmbolnăvire. Ceaiul negru și el e bun la înapoierea cancerului datorită conținutului mare de catehină.

Fasole – pentru a reduce riscul de cancer sunt recomandate boabele de fasole roșie și fasole Pinto. Sunt bogate în fibre și reduc riscul de cancer la colon.

Cereale integrale – au conținut mare de fibre și antioxidanți care te vor ajuta să previi sau să combați cancerul la colon.

Usturoi – este benefic pentru a preveni și a combate cancerul la stomac, esofac și colon.

Legume crucifere – au componenți care au rol benefic în formarea și prevenirea celulelor canceroase. În această categorie intră: brocoli, varză de bruxelles, conopidă, sparanghel și varză.

La lista de alimente de mai sus se adaugă: orez sălbatic și brun, ovăz, orz, căpșuni, mure și zmeură.

Sursa: healthytipsworld.net

Leave a Reply