Share Button

Mărturii ale femeilor care s-au recăsătorit cu foștii soți

Share Button

Ți s-a întâmplat să te recăsătorești cu soțul de care ai divorțat cu ceva timp în urmă? Dacă nu, măcar ai auzit cazuri? Oricum, femeile care au trecut prin asta au dobândit niște lecții de viață colosale după ce li s-a întâmplat să acorde căsniciei încă o șansă, după divorț.

Prietenia contează cel mai mult (Lisa, 58)

”Ne-am cunoscut când aveam 19 ani. El era iubitul meu, iar eu aveam o mamă agresivă și un tată care pretindea că nu observă, fiind dependent de alcool și droguri. Am vrut să mă mut de acasă, așa că m-am mutat cu el și ne-am căsătorit, făcând ulterior doi copii. Problemele ne-au despărțit.

M-am recăsătorit, nu pentru că găsisem pe cineva pe care să iubesc mai mult, ci pentru că am vrut să le dau copiilor sentimentul de securitate. Am stat 15 ani împreună, iar copiii nu păreau deloc fericiți. Ne-am luptat mult, dar nu a fost o idee bună.

După ce copiii mei au crescut, m-am întors la primul meu soț. Știam că-l iubeam, chiar după 15 ani în care nu ne mai văzusem deloc. I-am spus că prietenia noastră va fi destul de adâncă dacă promite că va fi fidel și va deveni tatăl de care copiii au nevoie, așa s-a și întâmplat.”

Nu vă chinuiți să vă completați unul pe celălalt (Angela, 48)

”L-am iubit pe Patrick de când aveam 13 ani. I-a luat zece ani să mă observe, iar când a făcut-o, ne-am îndrăgostit rău de tot amândoi. Ne-am căsătorit la nouă luni de relație, crezând că problemele vor fi insuficiente față de iubirea pe care ne-o purtăm. Apoi, ne-am căsătorit fiecare cu jobul pe care-l avem. După patru ani de zile am făcut un copil, care a accentuat mai rău diferențele dintre noi. El a divorțat de mine la trei ani după.

Știam că el e alesul și am fost devastată. Mi-a luat câțiva ani să încep să merg din nou la întâlniri. Am sfârșit căsătorindu-mă cu un alt bărbat. El s-a recăsătorit la scurt timp. Ciudat, ambele căsnicii s-au sfârșit la doi ani distanță, simultan. După 11 luni de la al doilea divorț, m-am recăsătorit cu el.

Să alegi să apreciezi ceea ce iubești la o persoană, versus să observi mereu ceea ce te deranjează la ei, va determina în ce direcție va merge relația voastră. Complimentele își au rostul lor”

Trebuie să lucrezi la tine înainte să fii fericit cu cineva (Leslie, 49)

”Eu și soțul meu am fost căsătoriți pentru 13 ani, chiar dacă ne-am separat de cel puțin șapte ori. În timpul separării el a trăit la prieteni, la programe legate de Biserică și alte asociații de reanimare. Uitându-mă în spate, realizez că de fiecare dată l-am întâmpinat cu căldură acasă mult prea devreme.

A fost diagnosticat cu o boală intimă, din care mare parte era de fapt dependența de pornografie. După ani de lupte și foarte mulți bani cheltuiți, nu am avut de ales decât să renunț. Știam că mă iubea, dar egoismul din atitudinea lui i-a stricat calitățile de soț și în cel mai bun caz eram doar colegi de cameră. La divorț nu a contestat nimic și chiar și-a cerut scuze.

La doi ani distanță, în timp ce călătoream, eram singură în camera de hotel și am avut o discuție cu Dumnezeu. L-am întrebat de ce bărbații cu care m-am întâlnit după divorț nu aveau nicio continuitate în viața mea. Apoi m-am găsit punându-mi întrebări despre divorț. După ce mi-am spus toate grijile mie însămi, o greutate de pe umeri mi s-a ridicat. Am realizat că orice s-ar întâmpla, e planul lui Dumnezeu.

La câteva săptămâni după, fostul meu soț m-a sunat și mi-a spus că vrea să mă gândesc la o reconciliere. Sincer, aș fi vrut să mă îndrăgostesc de cineva cu totul nou. Dar am decis să urmez asta, considerând că este un semn. După câteva întâlniri, ne-am recăsătorit”

Trebuie să stai pe picioarele tale (Sharon, 52)

”Când m-am căsătorit, eu avem 23 de ani și soțul meu avea 24. După doi ani de mariaj ne-am despărțit, iar la un an după divorț, ne-am recăsătorit. El a fost cel ce a vrut să divorțeze. Uitându-mă în spate, am realizat că am intrat în acest mariaj cu un bagaj mare ce trebuia rezolvat: mama mea a murit când eram adolescentă, iar tata ne-a părăsit pe când ea începuse să se îmbolnăvească. Mai pe scurt, ambii părinți mă părăsiseră, iar insecuritățile mele au venit cu mine la pachet în mariaj. Soțul meu, pe de altă parte, avea un simț de independență și avea nevoie de timp singur, ceea ce mă amenința în orice fel. Această independență nu m-a făcut decât să-l strâng și mai tare, ceea ce l-a împins și mai departe. Lecția de după divorț a fost că trebuie să fiu bine cu mine însămi și să mă pot descurca pe propriile picioare. Cred că creșterea mea pe plan personal e ceea ce ne-a readus împreună de fapt.”

Leave a Reply